Ψητό κοτόπουλο με κρέμα βαλσάμικου μουστάρδα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Psito kotopoylo me krema valsamikoy moystarda

Υλικά

  • 12 μπούτια (2 κιλά)κοτόπουλο με κόκκαλο και πέτσα
  • 600 γρ πατάτες, κομμένες στα 4
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 6 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • 1/4 φλ κρέμα βαλσάμικου μουστάρδα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 250 γρ ντοματίνια

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C.

Βάζουμε σε δύο ταψιά το κοτόπουλο, τις πατάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι.

Σε ένα βάζο χτυπάμε την κρέμα βαλσάμικου μουστάρδα, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει.

Περιχύνουμε το κοτόπουλο μας με το μείγμα και αλατοπιπερώνουμε.

Ψήνουμε για 40 λεπτά.

Προσθέτουμε τα ντοματίνια.

Ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.

Σερβίρουμε το κοτόπουλο με συνοδεία λαχανικών.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Ελαιόλαδο Ζάχαρη (καστανή) Θυμάρι (φρέσκο) Κοτόπουλο (μπούτι) Κρεμμύδι Ντοματίνια Ξύδι (κρέμα βαλσάμικου μουστάρδα) Πατάτες Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές