Φασολάκια με πανσέτα και δυόσμο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Fasolakia me panseta kai dyosmo

Υλικά

  • 4 φλ γάλα
  • 2 κ.σ. αλάτι 
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κιλό φασολάκια πλατιά
  • 150 γρ πανσέτα, κομμένη σε κύβους
  • 3 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
  • 4 κ.σ. δυόσμος, κομμένος
  • 4 κ.σ. μαϊντανός, κομμένος
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1/4 φλ φουντούκια, τεμαχισμένα και ψημένα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα, 4 φλ νερό, 2 κ.σ. αλάτι και τη ζάχαρη.

Ρίχνουμε τα φασολάκια στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά.

Σουρώνουμε και κρατάμε 1/3 φλ από το νερό.

Βάζουμε τα φασολάκια σε κρύο νερό.

Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε 1 1/2 φλ νερό και την πανσέτα.

Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να γίνει τραγανή η πανσέτα, για 25 λεπτά.

Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε την πανσέτα σε ένα πιάτο, αφήνοντας λίγο υγρό στο τηγάνι.

Δυναμώνουμε τη φωτιά σε υψηλή και προσθέτουμε στο τηγάνι τα φασολάκια και το νερό, που έχουμε κρατήσει.

Μαγειρεύουμε μέχρι να εξαρμιστούν τα υγρά, για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε το βούτυρο και 2 κ.σ. δυόσμο και 2 κ.σ. μαϊντανό.

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

Αλατοπιπερώνουμε και δοκιμάζουμε.

Μεταφέρουμε σε μια πιατέλα, πασπαλίζουμε με την πανσέτα, τα φουντούκια και τον υπόλοιπο δυόσμο και μαϊντανό και σερβίρουμε.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Βούτυρο (ανάλατο) Γάλα Δυόσμος Ζάχαρη Μαϊντανός Πανσέτα Πιπέρι (Μαύρο) Φασολάκια (πράσινα) Φουντούκια

Σχετικές Συνταγές