Σούπα με φακές και λουκάνικο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΟΥΠΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 8 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Soypa me fakes kai loykaniko

Υλικά

  • 2 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο 
  • 1 1/2 φλ κρεμμύδι, κομμένο
  • 1 φλ καρότο, κομμένο
  • 2/3 φλ σέλερι, κομμένο
  • 225 γρ λουκάνικο γλυκό
  • 6 φλ ανάλατο ζωμό κοτόπουλου
  • 1 1/2 φλ φακές
  • 6 κλωνάρια θυμάρι
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 1/2 φλ φρέσκος μαϊντανός, κομμένος
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 255 γρ φρέσκο baby σπανάκι

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι.

Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, για 5 λεπτά 

Προσθέτουμε το λουκάνικο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει και να μην είναι ροζ, για 3 λεπτά. 

Βάζουμε και το ζωμό, τις φακές, το θυμάρι και τα δαφνόφυλλα και βράζουμε. 

Καλύπτουμε με το καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια.

Σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι φακές. 

Προσθέτουμε το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και το σπανάκι.

Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 1 1/2 λεπτό. 

Σερβίρουμε αφαιρώντας το θυμάρι και τα δαφνόφυλλα.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Δάφνη Ελαιόλαδο Ζωμός (κότας) Θυμάρι Καρότα Κρεμμύδι Λουκάνικα Μαϊντανός Πιπέρι (Μαύρο) Σέλερι Σπανάκι (baby) Φακές

Σχετικές Συνταγές