Σπανακόρυζο με ντομάτα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Spanakoryzo me ntomata

Υλικά

  • 1 φλ εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο 
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, λιωμένο
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα
  • 1 φλ χυμός ντομάτας
  • 3/4 φλ ρύζι Καρολίνα
  • 1 κιλό σπανάκι, χοντροκομμένο
  • αλάτι κατά βούληση
  • πιπέρι κατά βούληση
  • 1/4 φλ άνηθος, κομμένος (προαιρετικά)

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για 3 λεπτά. 

Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, τον άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι και το σπανάκι και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.

Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά, χωρίς να ανακατέψουμε. 

Αφαιρούμε το καπάκι, καλύπτουμε την κατσαρόλα με αλουμινόχαρτο και ξαναβάζουμε το καπάκι. 

Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό για άλλα 10 λεπτά να μαγειρευτεί.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Άνηθος Ελαιόλαδο Κρεμμυδάκια φρέσκα Κρεμμύδι Ντομάτα (χυμό) Πιπέρι (Μαύρο) Ρύζι Ρύζι (Καρολίνα) Σπανάκι

Σχετικές Συνταγές