Στιφάδο λαχανικών

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Stifado lachanikon

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι
  • 2 καρότα
  • 1 ντομάτα
  • 1 κολοκυθάκι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μάτσο κέιλ (kale)
  • 1 μάτσο μαϊντανό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • μια πρέζα νιφάδες τσίλι
  • 10 φύλλα φασκόμηλο
  • 1 1/2 φλ φασόλια χάντρες, μαγειρεμένα
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • χοντρό αλάτι 
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Κόβουμε σε κύβους το κρεμμύδι, τα καρότα, την ντομάτα και το κολοκυθάκι.

Πολτοποιούμε τις σκελίδες σκόρδο.

Κόβουμε τα κοτσάνια από το κέιλ και χοντροκόβουμε τα φύλλα.

Αφαιρούμε τα φύλλα από το μαϊντανό.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, το τσίλι και το φασκόμηλο και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Βάζουμε και το μαϊντανό, την ντομάτα και το κολοκυθάκι και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά. 

Προσθέτουμε κατόπιν το κέιλ και τα μαγειρεμένα φασόλια χάντρες και μαζί το ζωμό λαχανικών.

Βράζουμε, χαμηλώνουμε έπειτα τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά.

Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.

Σερβίρουμε με τη συνοδεία ψημένου ψωμιού και τριμμένης παρμεζάνας.

 

Σχετικές Συνταγές