Μπριζόλες με μήλα και πουρέ πατάτας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Mprizoles me mila kai poyre patatas

Υλικά

  • 450 γρ μικρές πατάτες 
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι χοντρό
  • 4 μπριζόλες χοιρινές (χωρίς το κόκαλο)
  • 2 κ.γ. φρέσκο φασκόμηλο, κομμένο
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, σε φέτες
  • 2 μήλα πράσινα, σε κομμάτια
  • 3/4 φλ μηλόξυδο
  • 1/4 φλ βουτυρόγαλα

Διαδικασία

Βάζουμε τις πατάτες και το σκόρδο σε μια κατσαρόλα, τις καλύπτουμε με νερό και αλατίζουμε.

Καλύπτουμε με το καπάκι και βράζουμε.

Αφαιρούμε το καπάκι και συνεχίζουμε το μαγίρεμα μέχρι να μαλακώσουν, για 15 λεπτά. Καλύπτουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Στο μεταξύ, τρίβουμε και τις δύο πλευρές του κρέατος με το φασκόμηλο και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε υψηλή φωτιά, βάζουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο και ψήνουμε κι από τις δύο πλευρές, συνολικά για 5 λεπτά.

Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.

Καθαρίζουμε την κατσαρόλα και βάζουμε τις άλλες 2 κ.γ. ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα μήλα και ψήνουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, για 5 λεπτά περίπου.

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μηλόξυδο. 

Επιστρέφουμε το κρέας στην κατσαρόλα, καλύπτουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε, γυρνώντας το κρέας μια φορά, για 4-5 λεπτά.

Σουρώνουμε τις πατάτες κρατώντας 1/4 φλ από το ζωμό τους.

Επιστρέφουμε τις πατάτες στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τα βουτυρόγαλα και τις κάνουμε πουρέ.

Αλατοπιπερώνουμε. 

Σερβίρουμε με το κρέας, τα κρεμμύδια και τα μήλα.

Περιχύνουμε με το ζωμό από την κατσαρόλα.

 

Σχετικές Συνταγές