Τάρτα με σπανάκι και μανιτάρια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: Υλικά για ένα ταψί ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Tarta me spanaki kai manitaria

Υλικά

  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας παγωμένο νερό
  • 2 φλιτζάνια φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 φλιτζάνι cottage cheese
  • 1 κρόκος αβγού
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • Λίγο πιπέρι
  • 1 κοφτό κουτ. γλ. ξερό θυμάρι
  • 1300 γρ. καθαρισμένο, ζεματισμένο και ψιλοκομμένο σπανάκι
  • 1 φλιτζάνι έμενταλ ψιλοκομμένο
 

Διαδικασία

Kοσκινίζουμε σ’ ένα μπολ το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε με το λάδι και το νερό. Πλάθουμε με τα χέρια τη ζύμη και σχηματίζουμε μια μπάλα. Την τυλίγουμε σε μια διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Έπειτα ην ανοίγουμε μ’ έναν πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια και την στρώνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα για τάρτες. Την τρυπάμε με ένα πιρούνι σε όλη την επιφάνεια και την ψήνουμε 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σ’ ένα ελαφρά βουτυρωμένο αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε το σπανάκι με το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το σκόρδο για λίγα λεπτά, ώστε να μαραθούν. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αβγό με το cottage cheese, το γάλα, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι. Προσθέτουμε στο μπολ το μίγμα με το σπανάκι και, αφού τα ανακατέψουμε καλά, τα απλώνουμε στη ζύμη ομοιόμορφα.

Ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 35 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο Έμενταλ και αφήνουμε την κις να δέσει για 20 λεπτά πριν την σερβίρουμε.

ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΡΤΕΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ ½ ΕΩΣ 1 ΩΡΑ

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Cottage cheese Αβγά Αλεύρι Γάλα Ελαιόλαδο Θυμάρι Κρεμμύδι Μανιτάρια Μουστάρδα Σκόρδο Σπανάκι Τυρί emendal

Σχετικές Συνταγές