Κέικ με μούσλι και λεμόνι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 8 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Keik me moysli kai lemoni

Υλικά

  • 300 γρ μούσλι με βρώμη ολικής, ξηρούς καρπούς και μέλι
  • 200 γρ βούτυρο, μαλακωμένο
  • 200 γρ ζάχαρη άχνη + 6 κ.σ.
  • 3 αβγά, χτυπημένα
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 λεμόνια 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.

Βουτυρώνουμε μία φόρμα του κέικ με αποσπώμενη βάση.

Ρίχνουμε στον κάδο του μπλέντερ το μούσλι με βρώμη ολικής, ξηρούς καρπούς και μέλι και χτυπάμε καλά, μέχρι να γίνει σκόνη.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε σε κρέμα το βούτυρο και τη ζάχαρη, μέχρι να πάρουμε ένα ελαφρύ και αφράτο μείγμα.

Προσθέτουμε σταδιακά τα αβγά, χτυπώντας στο ενδιάμεσο.

Ρίχνουμε το μούσλι με βρώμη ολικής, ξηρούς καρπούς και μέλι και το μπέικιν πάουντερ και έπειτα το ξύσμα του 1 λεμονιού και το χυμό 1/2 λεμονιού.

Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μείγμα στο ταψί.

Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 45-50 λεπτά. Ελέγχουμε το κέικ μετά τα 45 λεπτά με μια οδοντογλυφίδα.

Όσο ψήνεται το κέικ, ξεφλουδίζουμε 2 λεμόνια και στύβουμε τον χυμό από τα υπόλοιπα 3 1/2 λεμόνια.

Βάζουμε τις φλούδες και το χυμό σε ένα μικρό κατσαρολάκι με τις 6 κ.σ. ζάχαρη.

Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πάρουμε ένα σιρόπι λεμονιού.

Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το τρυπάμε παντού με ένα μυτερό εργαλείο (π.χ. με ένα ξυλάκι για σουβλάκια).

Με ένα κουτάλι απλώνουμε το σιρόπι λεμονιού επάνω στο ζεστό κέικ (μπορεί το σιρόπι να φαίνεται πολύ, αλλά θα απορροφηθεί όλο).

Αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα και μετά ξεφορμάρουμε αφαιρώντας την αποσπώμενη βάση.

Πασπαλίζουμε με βρώμη ολικής, ξηρούς καρπούς και μέλι και σερβίρουμε.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Βούτυρο Ζάχαρη (άχνη) Λεμόνια Μούσλι Μπέικιν πάουντερ

Σχετικές Συνταγές