Πράσινη σαλάτα με πορτοκάλι, καρύδια και βινεγκρέτ πορτοκαλιού
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΑΛΑΤΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1

Υλικά
Για τη σαλάτα:
- 3/4 φλ. καρύδια, ψίχα
- 285 γρ. πράσινη σαλάτα σγουρή, της αρεσκείας μας
- 2 μεγάλα πορτοκάλια, ξεφλουδισμένα και σε φιλέτα
- 1/2 φλ. κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/4 φλ. τυρί Gorgonzola, θρυμματισμένο (προαιρετικά)
Για τη βινεγκρέτ:
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1/4 φλ. φυτικό λάδι
- 2/3 φλ. χυμός πορτοκαλιού
- 1/4 φλ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
- 2 κ.γ. μουστάρδα
- 1/4 κ.γ. ρίγανη ξερή
- 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Για τη σαλάτα:
Τοποθετούμε τα καρύδια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς προσθήκη λιπαρή ουσίας και τα ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, ανακατεύοντας τα συνεχώς, εώς ότου πάρουν χρώμα.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα καβουρδισμένα καρύδια, τη σαλάτα, τα φιλέτα πορτοκαλιού και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Για τη βινεγκρέτ:
Σε ένα μεγάλο βάζο με καπάκι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το φυτικό λάδι, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το βαλσάμικο ξύδι, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και το πιπέρι.
Σφραγίζουμε το βάζο και ανακατεύουμε.
Χωρίζουμε τη σαλάτα σε 6 πιάτα, γαρνίρουμε με το θρυμματισμένο τυρί Gorgonzola (προαιρετικά), περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και σερβίρουμε.
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Ελαιόλαδο
Ζάχαρη
Καρύδια
Καρυδόψιχα
Κρεμμύδι (κόκκινο)
Λάδι φυτικό
Μουστάρδα
Ξύδι (βαλσάμικο)
Πιπέρι (Μαύρο)
Πορτοκάλι
Πορτοκάλι (χυμός)
Ρίγανη
Σαλάτα πράσινη (σγουρή)
Τυρί (Gorgonzola)