Πουτίγκα με δαμάσκηνο και αμύγδαλο
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2

Υλικά
- 8 δαμάσκηνα κομμένα στα 4
- μια πρέζα κανέλα
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- 4 κ.σ. μπράντι / λικέρ (προαιρετικά)
- 100 γρ βούτυρο αγελάδος
- 100 γρ καστανή ζάχαρη
- 2 αυγά
- 100 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 50 γρ αμύγδαλα, αλεσμένα
- 3 κ.σ. αμύγδαλα φιλέ
- κρέμα γάλακτος, χτυπημένη για σερβίρισμα
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C αέρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα δαμάσκηνα, την κανέλα, το ξύσμα λεμονιού και το μπράντυ/λικέρ και αφήνουμε να δέσουν οι γεύσεις.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη ζύμη.
Με ένα μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ωχρό και αφράτο και προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα.
Βάζουμε και το αλεύρι και τα αλεσμένα αμύγδαλα.
Χτυπάμε μέχρι να δέσουν τα υλικά.
Σε ένα ταψί βάζουμε τα δαμάσκηνα και από πάνω απλώνουμε τη ζύμη.
Πασπαλίζουμε το αμύγδαλο φιλέ.
Ψήνουμε για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Σερβίρουμε την πουτίγκα ζεστή μαζί με την χτυπημένη κρέμα.
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά
Αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
Αμύγδαλα
Αμύγδαλο (φιλέ)
Βούτυρο
Δαμάσκηνο
Ζάχαρη (καστανή)
Κανέλα
Κρέμα γάλακτος
Λεμόνια (ξύσμα)
Λικέρ
Μπράντι