Μπομπότα με διάφορα τυριά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: Υλικά για ένα ταψί ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Mpompota me diafora tyria

Υλικά

  • 300 γρ. φέτα τριμμένη
  • 200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 100 γρ. ανθότυρο ψιλοκομμένο
  • ½ φλ. βούτυρο κατσικίσιο
  • 400 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 150 γρ. γάλα φρέσκο
  • 2 αβγά χτυπημένα
  • 2 κ.σ. δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο (ή ρίγανη, δυόσμο ή θυμάρι ξερά)
  • φρυγανιά τριμμένη για το πασπάλισμα
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βράζουμε μισό λίτρο νερό σε μια κατσαρόλα.

Μόλις το αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.

Αφήνουμε να κρυώσει, ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά.

Bουτυρώνουμε ένα ταψί ή μια φόρμα και το πασπαλίζουμε με φρυγανιά.

Προσθέτουμε στον χυλό τα τυριά, τα μυρωδικά και τα αβγά ελαφρά χτυπημένα.

Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μίγμα στο σκεύος.

Ισιώνουμε την επιφάνεια και την πασπαλίζουμε με φρυγανιά και με το υπόλοιπο βούτυρο κομμένο σε κυβάκια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200°C για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

 

ΤΟ ΚΑΛΑΜΟΚΑΛΕΥΡΟ ΘΕΛΕΙ ΚΑΛΟ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΟΤΑΝ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΒΟΛΙΑΣΕΙ

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Ανθότυρο Βούτυρο (κατσικίσιο) Γάλα Δυόσμος Καλαμποκάλευρο Κεφαλογραβιέρα Φέτα Φρυγανιά τριμμένη

Σχετικές Συνταγές