Επιδόρπιο γιαουρτιού με μπισκότο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Epidorpio giaoyrtioy me mpiskoto

Υλικά

  • 800 γρ στραγγιστό γιαούρτι
  • 400 γρ ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • 200 γρ μπισκότα πτι-μπερ ή digestive
  • φύλλα μέντας για το γαρνίρισμα
  • μαύρη σοκολάτα, τριμμένη για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Διαδικασία

Βάζουμε το γιαούρτι, το ζαχαρούχο γάλα, το ξύσμα και το χυμό από 1 λεμόνι σε ένα μεγάλο μπολ.

Χτυπάμε ελαφρά, έως ότου τα υλικά να ανακατευτούν καλά και το μείγμα να γίνει λείο και κρεμώδες σαν μους.

Ρίχνουμε τα μπισκότα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και τα θρυμματίζουμε σε σκόνη.

Τοποθετούμε τα θρυμματισμένα μπισκότα στη βάση από τα μπολάκια και από πάνω προσθέτουμε μία στρώση από μους γιαουρτιού.

Καλύπτουμε με μία ακόμη σειρά θρυμματισμένων μπισκότων και τελειώνουμε με μία ακόμη στρώση από μους γιαούρτι.

Γαρνίρουμε με ξύσμα λεμονιού ή κομματάκια λεμονιού, φύλλα μέντας και τριμμένη σοκολάτα (προαιρετικά).

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Γάλα (ζαχαρούχο) Γιαούρτι (στραγγιστό) Λεμόνια (ξύσμα) Λεμόνια (χυμός) Μέντα Μπισκότα digestive Μπισκότα πτι μπερ Σοκολάτα (μαύρη)

Σχετικές Συνταγές