Παραδοσιακό ρυζόγαλο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4-6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Paradosiako ryzogalo

Υλικά

  • 100 γρ ρύζι
  • 1200 ml γάλα
  • 60 γρ ζάχαρη 
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι ή φλούδα λεμονιού

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε το γάλα και το ρύζι σε μία μεγάλη κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού. Μειώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 30-40 λεπτά έως ότου το μείγμα να είναι παχύ και το ρύζι τρυφερό.

Σιγοβράζουμε το μείγμα μας σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας

Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Για να το αποφύγουμε το σχηματισμό κρούστας, ρίχνουμε το μείγμα μας σε ένα μεγάλο μπολ και το τοποθετούμε πάνω σε ένα μπολ γεμάτο με παγάκια.

Αφού το μείγμα κρυώσει, το μεταφέρουμε σε μεμονωμένα μπολ, τα οποία βάζουμε στο ψυγείο.

Σερβίρουμε το παραδοσιακό ελληνικό ρυζόγαλο, πασπαλίζοντας με κανέλα. 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Βανίλια (εκχύλισμα) Γάλα Ζάχαρη Λεμόνια (ξύσμα) Πορτοκάλι (ξύσμα) Ρύζι

Σχετικές Συνταγές