Μπέργκερ σολομού με σάλτσα γιαουρτιού

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Burger solomoy me saltsa giaoyrtioy

Υλικά

  • 1 φιλέτο σολομού (450γρ), καθαρισμένο και κομμένο 
  • 2 φλ baby σπανάκι, κομμένο
  • 1/4 φλ φρυγανιά, τριμμένη
  • 2 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού (χωριστά)
  • 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1/4 φλ σουσάμι, ψημένο
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 1/2 φλ γιαούρτι άπαχο
  • 2 κ.σ. φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 1/2 κ.γ. σκόρδο, λιωμένο
  • ελαιόλαδο για λάδωμα
  • 4 ψωμάκια για χάμπουργκερ

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το σολομό, το σπανάκι, τη φρυγανιά, 1 κ.σ. χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, τη σάλτσα σόγιας, 1 κ.σ. σουσάμι, αλάτι και πιπέρι.

Πλάθουμε το μείγμα και χωρίζουμε σε 4 μπιφτέκια.

Βάζουμε το υπόλοιπο σουσάμισε ένα πιάτο και περνάμε το κάθε μπιφτέκι κι από τις δύο πλευρές να καλυφθεί με σουσάμι.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, τον άνηθο, το σκόρδο και 1 κ.σ. χυμό λεμονιού.

Προθερμαίνουμε ένα σχαροτήγανο που έχουμε λαδώσει ελαφρά και σε μέτρια φωτιά ψήνουμε τα μπιφτέκια για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.

Ψήνουμε και τα ψωμάκια, για 2 περίπου λεπτά.

Βάζουμε τα μπιφτέκια στα ψωμάκια και προσθέτουμε από πάνω σως γιαουρτιού.

Σχετικές Συνταγές