Ψητό χοιρινό με σκόρδο και δεντρολίβανο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Psito chirino me skordo kai dentrolivano

Υλικά

  • 1/4 φλ ελαιόλαδο συν 2 κ.σ.
  • 8 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, κομμένες
  • 1 ματσάκι δεντρολίβανο (μόνο τα φύλλα),  χοντροκομμένο (1/2 φλ)
  • 2 κ.σ. χοντρό αλάτι
  • 1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κιλό χοιρινό φιλέτο

Διαδικασία

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το 1/4 φλ ελαιόλαδο με το σκόρδο, το δεντρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι.

Τρίβουμε το μείγμα πάνω στο κρέας.

Μεταφέρουμε το κρέας μαζί με τη μαρινάδα του σε μια σφραγιζόμενη πλαστική σακούλα και το βάζουμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.

Αφήνουμε το κρέας για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

Αφαιρούμε όση μαρινάδα υπάρχει.

Σε ένα σκεύος που μπαίνει στο φούρνο, ζεσταίνουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο, προσθέτουμε το χοιρινό και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές, για 5 λεπτά. Το μεταφέρουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Το βάζουμε σε μια επιφάνεια κοπής και το αφήνουμε για 15 λεπτά, πριν το κόψουμε σε λεπτές φέτες και το σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι (χοντρό) Δεντρολίβανο Ελαιόλαδο Πιπέρι (Μαύρο) Σκόρδο Ψαρονέφρι

Σχετικές Συνταγές