Εύκολα σοκολατένια cupcakes

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 10 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Eykola sokolatenia cupcakes

Υλικά

  • 300 γρ μαύρη σοκολάτα (χαμηλής περιεκτικότητας σε κακάο), κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
  • 200 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200 γρ καστανή ζάχαρη συν 3 κ.σ. 
  • 6 κ.σ. κακάο
  • 150 ml ηλιέλαιο συν λίγο ακόμα για λάδωμα
  • 284 ml ξινόκρεμα
  • 2 αβγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C και βάζουμε σε μια θήκη για muffins 10 χάρτινες θήκες.

Χτυπάμε σε έναν επεξεργαστή τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το ηλιέλαιο, 100ml ξινόκρεμα, τα αβγά, τη βανίλια και 100 ml νερό.

Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει λείο το μείγμα και γρήγορα προσθέτουμε τα 100 γρ σοκολάτας, που έχουμε χτυπήσει στον επεξεργαστή.

Χωρίζουμε το μείγμα στις 10 θήκες και ψήνουμε για 20 λεπτά - μέχρι να βγαίνει μια οδοντογλυφίδα καθαρή.

Κρυώνουμε σε μια σχάρα.

Για την επικάλυψη, βάζουμε την υπόλοιπη σοκολάτα, την κρέμα και 3 κ.σ. ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι.

Ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Παγώνουμε στο ψυγείο μέχρι να δέσει και να μπορούμε να γλασάρουμε τα cupcakes.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του) Βανίλια (εκχύλισμα) Ζάχαρη (καστανή) Ηλιέλαιο Κακάο Ξινόκρεμα Σοκολάτα (μαύρη)

Σχετικές Συνταγές