Σπετζοφάι με φύλλα κανταΐφι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Spetzofai me fylla kantaΐfi

Υλικά

  • 250 γρ. φύλλο κανταΐφι
  • 3 - 4 λουκάνικα χωριάτικα
  • 7 - 8 πιπεριές κέρατα, πράσινες και Φλωρίνης
  • 1 κρεμμύδι, σε ψιλά φετάκια
  • 8 ντοματάκια από κονσέρβα, πολτοποιημένα
  • 1/2 φλ. λάδι
  • 1 - 2 σπετζάκια (καυτερές κόκκινες πιπερίτσες) ή όσα αντέχετε
  • αλάτι, πιπέρι
  • 10 φέτες κασέρι

Διαδικασία

Κόβουμε τα λουκάνικα σε χοντρούτσικες φέτες.

Αφαιρούμε τα σπόρια από τις πιπεριές και τις κόβουμε σε 2 - 3 κομμάτια ανάλογα με το μέγεθός τους.

Βάζουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και όταν ζεσταθεί, τσιγαρίζουμε τα λουκάνικα και το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε τις καυτερές πιπεριές και τις πιπεριές, τα ανακατεύουμε 1 - 2 φορές και προσθέτουμε την ντομάτα.

Αφήνουμε να βράσει σκεπασμένο μέχρι να μελώσει για 10 - 15 λεπτά περίπου.

Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νεράκι, το αλάτι με προσοχή και το πιπέρι, όσο μας αρέσει.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.

Λαδώνουμε ένα πυρέξ.

Τραβάμε τις ίνες του κανταϊφιού να ξεχωρίσουν και να γίνουν αφράτες. Τις στρώνουμε στο πυρέξ και τις ραντίζουμε με 2 κουταλιές λάδι.

Απλώνουμε από πάνω το μαγειρεμένο σπετζοφάι και σκεπάζουμε με τις φέτες τυριού.

Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει το κανταΐφι.

Σχετικές Συνταγές