Πικάντικο φιλέτο μινιόν με κρεμμύδια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Pikantiko fileto minion me kremmydia

Υλικά

  • Σπρέι μαγειρικής
  • 2 φλ. γλυκό κρεμμύδι, κομμένο σε κάθετες φέτες
  • 1/8 κ.γ. αλάτι
  • 1/8 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
  • 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 4 φιλέτα μινιόν 

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Ψεκάζουμε το τηγάνι με σπρέι μαγειρικής και προσθέτουμε το κρεμμύδι.

Πασπαλίζουμε με 1/8 κ.γ. αλάτι και 1/8 κ.γ. μαύρο πιπέρι.

Μαγειρεύουμε για 8 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Αφαιρούμε από το τηγάνι και το διατηρούμε ζεστό.

Ανακατεύουμε τη σκόνη σκόρδου με τα υπόλοιπα 5 συστατικά (κύμινο, ρίγανη, αλάτι, μαύρο και κόκκινο πιπέρι) σε ένα μικρό μπολ.

Πασπαλίζουμε με το μείγμα σκόρδου και τις δύο πλευρές του φιλέτου και το ρίχνουμε στο τηγάνι.

Μαγειρεύουμε 5 λεπτά σε κάθε πλευρά ή μέχρι να έρθει στο επιθυμητό επίπεδο ψησίματος.

Σερβίρουμε με μείγμα κρεμμυδιών.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Κρεμμύδι Κύμινο Πιπέρι (Κόκκινο) Πιπέρι (Μαύρο) Ρίγανη Σκόρδο (σκόνη) Φιλέτο μινιόν

Σχετικές Συνταγές