Νιόκι με λαχανικά και παρμεζάνα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 2 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Nioki me lachanika kai parmezana

Υλικά

  • 400 γρ νιόκι
  • 200 γρ ψητά λαχανικά στη σχάρα (όπως πιπεριές, μελιτζάνες, αγκινάρες και ημι-λιαστές ντομάτες)
  • 2 κ.σ. πέστο κόκκινη
  • Μια χούφτα φύλλα βασιλικού
  • παρμεζάνα ή πεκορίνο για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Βράζουμε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

Προσθέτουμε τα νιόκι, μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ή μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια.

Στραγγίζουμε τα νιόκι και κρατάμε 1/2 φλ. από το νερό τους.

Ρίχνουμε τα νιόκι σε ένα τηγάνι μαζί με το 1/2 φλ. νερό.

Προσθέτουμε τα ψητά λαχανικά, κομμένα σε κομμάτια, το κόκκινο πέστο βασιλικού και τα φύλλα βασιλικού.

Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Βασιλικός Ζυμαρικά (gnocchi / νιόκι) Λαχανικά Παρμεζάνα Πεκορίνο (Αμφιλοχίας) Πέστο (κόκκινη)

Σχετικές Συνταγές