Μύδια με ντομάτα και τσίλι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 2 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Mydia me ntomata kai tsili

Υλικά

  • 2 ώριμες ντομάτες
  • 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινο ή πράσινο τσίλι, ψιλοκομμένο και χωρίς τα σπόρια
  • 1 μικρό ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κ.γ. ντοματοπελτέ
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 κιλό μύδια
  • 1 χούφτα βασιλικό
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα μύδια με νερό και τα στραγγίζουμε.

Βάζουμε τις ντομάτες σε ένα πυρίμαχο σκεύος, καλύπτουμε με βραστό νερό, το αφήνουμε για 3 λεπτά και στη συνέχεια στραγγίζουμε και αφαιρούμε τη φλούδα από τις ντομάτες. Τις κόβουμε στα τέσσερα και με ένα κουταλάκι αφαιρούμε τους σπόρους. Στη συνέχεια, χοντροκόβουμε τη σάρκα τους.

Ζεσταίνουμε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι.

Ρίχνουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το τσίλι και τηγανίζουμε ελαφρά για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίχνουμε το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα, τον ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 2 λεπτά.

Ρίχνουμε τα μύδια και τα ανακατεύουμε μία φορά. Καλύπτουμε το τηγάνι για 3-4 λεπτά, κουνώντας το κατά διαστήματα, μέχρι να παρατηρήσουμε ότι τα μύδια αρχίζουν να ανοίγουν.

Τοποθετούμε φύλλα βασιλικού ανάμεσα στα μύδια και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Βασιλικός Ελαιόλαδο Ζάχαρη Κρασί (λευκό) Κρεμμύδι Μύδια Ντομάτες Ντοματοπελτές Πιπέρι (Μαύρο) Σκόρδο Τσίλι

Σχετικές Συνταγές