Τάρτα ακτινίδιο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 8 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Tarta aktinidio

Υλικά

  • 6 κ.σ. μακαντέμια, χοντροκομμένα
  • 1 έτοιμη ζύμη τάρτας 23 εκ., ψημένη
  • 170 γρ κατεψυγμένος χυμός λαιμ, ξεπαγωμένος
  • στιγμιαία πουτίγκα βανίλιας (για 4 μερίδες)
  • 450 γρ κρέμα τυριού, μαλακωμένη
  • 3/4 φλ ζάχαρη άχνη
  • 3 μέτρια ακτινίδια, καθαρισμένα, κομμένα στο μισό και σε φέτες
  • 170 γρ γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
  • 1 1/2 φλ κατεψυγμένη σαντιγύ, ξεπαγωμένη

Διαδικασία

Πασπαλίζουμε τα μακαντέμια στην έτοιμη ζύμη τάρτας.

Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε τον χυμό λάιμ και τη στιγμιαία πουτίγκα βανίλιας. Αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε την κρέμα τυριού με ένα μίξερ για 30 δευτερόλεπτα.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και το μείγμα του χυμού λάιμ.

Μεταφέρουμε 3/4 φλ του μείγματος σε ένα άλλο μέτριο μπολ και αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα στη ζύμη τάρτας και τοποθετούμε τις μισές φέτες ακτινίδιο από πάνω.

Χτυπάμε το γιαούρτι με τα 3/4 φλ μείγματος που κρατήσαμε μέχρι να δέσουν.

Προσθέτουμε τη σαντιγύ. Βάζουμε το μείγμα στη ζύμη, καλύπτουμε και παγώνουμε για 8-24 ώρες.

Γαρνίρουμε με το υπόλοιπο ακτινίδιο και τα μακαντέμια.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Ακτινίδια Γιαούρτι (άπαχο) Ζάχαρη (άχνη) Ζύμη τάρτας Λάιμ (χυμός) Μακαντέμια Πουτίγκα (βανίλια) Σαντιγύ Τυρί κρέμα

Σχετικές Συνταγές