Φριτάτα με κολοκυθάκια και μανιτάρια
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 2 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1

Υλικά
- 4 μεγάλα αβγά
- 1/3 φλ γάλα 2%
- 1/4 κ.γ. αλάτι, χωρισμένο
- 1/8 κ.γ. πιπέρι, χοντροτριμμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 μέτριο κολοκυθάκι, κομμένο
- 1/2 φλ μανιτάρια baby portobello, κομμένα
- 1/4 φλ κρεμμύδι, κομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
- 2 κ.σ. φρέσκος βασιλικός, πολτοποιημένος
- 1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη, πολτοποιημένη
- 1 κ.γ. φρέσκος μαϊντανός, πολτοποιημένος
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, το γάλα, το 1/8 κ.γ. αλάτι και το πιπέρι.
Σε ένα σκεύος 20 εκ. διαμέτρου, που μπαίνει στο φούρνο, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το σκόρδο, τα μυρωδικά και το υπόλοιπο αλάτι και μαγειρεύουμε για άλλο 1 λεπτό.
Ρίχνουμε το μείγμα των αβγών και ψήνουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα αβγά.
Κόβουμε σε 4 κομμάτια και σερβίρουμε.
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά
Αλάτι
Βασιλικός
Γάλα (με χαμηλά λιπαρά)
Ελαιόλαδο
Κολοκυθάκια
Κρεμμύδι
Μαϊντανός
Μανιτάρια
Μανιτάρια (πορτομπέλο)
Πιπέρι (Μαύρο)
Ρίγανη (φρέσκια)
Σκόρδο