Κράμπλ δαμάσκηνο-ροδάκινο με ταχίνι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Crumble damaskino rodakino me tachini

Υλικά

  • 1/2 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.σ. (γεμάτες) καστανή ζάχαρη
  • 1/4 κ.γ. χοντρό αλάτι
  • 4 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
  • 1 κ.σ. ταχίνι
  • 1 1/2 κ.γ. σουσάμι μαύρο (προαιρετικά)
  • 450 γρ δαμάσκηνα
  • 550 γρ ροδάκινα, καθαρισμένα και λεπτοκομμένα
  • 1/2 φλ ζάχαρη
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού, φρεσκοστυμμένος

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175C και απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί.

Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε το αλεύρι με τη καστανή ζάχαρη και το αλάτι.

Προσθέτουμε το βούτυρο και το ταχίνι μέχρι να σχηματιστούν νωπά ψίχουλα.

Ρίχνουμε και το σουσάμι (προαιρετικά) και χτυπάμε και πάλι να ενωθούν.

Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.

Αφήνουμε να κρυώσει και σπάμε σε μικρά κομματάκια.

Στο μεταξύ, σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τα δαμάσκηνα και τα ροδάκινα με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι τα φρούτα να μαλακώσουν και οι χυμοί να πήξουν, για 10 περίπου λεπτά.

Απλώνουμε τα φρούτα σε ένα πυρέξ και πασπαλίζουμε με τα ψίχουλα.

Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου μέχρι τα φρούτα να βγάζουν φουσκάλες - για 10 λεπτά περίπου.

Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι (χοντρό) Αλεύρι Βούτυρο (ανάλατο) Δαμάσκηνο Ζάχαρη Ζάχαρη (καστανή) Ροδάκινο Σουσάμι (μαύρο) Ταχίνι Χυμός (λεμόνι)

Σχετικές Συνταγές