Κεφτεδάκια κοτόπουλου με σως γιαουρτιού

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 16 κεφτεδάκια ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Keftedakia kotopoyloy me sauce giaoyrtioy

Υλικά

  • 3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο
  • 1/3 φλ κρεμμύδι
  • 1/4 φλ φρυγανιά, τριμμένη
  • 1 1/2 κ.γ. ρίγανη ξηρή
  • 1 κ.γ. ξηρός δυόσμος
  • 1/2 κ.γ. χοντρό αλάτι
  • 450 γρ κιμάς κοτόπουλου (μείγμα λευκού και πιο σκούρου κρέατος για ζουμερά κεφτεδάκια)
  • φέτα, θρυμματισμένη για γαρνιτούρα
  • αγγούρι, κομμένο σε κύβους για γαρνιτούρα

Για τη σως γιαουρτιού:

  • 1 φλ γιαούρτι
  • 2 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 1/4 φλ μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175C και βουτυρώνουμε ένα ταψί.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο, το αβγό, τη φρυγανιά, τη ρίγανη, το δυόσμο και το αλάτι.

Προσθέτουμε τον κιμά και ζυμώνουμε μέχρι να δέσουν τα υλικά - όχι να σφίξουν πολύ.

Ρολάρουμε με τα χέρια σε μπαλάκια και βάζουμε στο ταψί.

Ψήνουμε για 18-20 λεπτά.

Για τη σως γιαουρτιού:

Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σως γιαουρτιού. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το μαϊντανό, τον άνηθο και το πιπέρι μέχρι να δέσουν.

Γαρνίρουμε τα κεφτεδάκια με τη φέτα και το αγγούρι και σερβίρουμε με τη σως γιαουρτιού.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλάτι (χοντρό) Άνηθος Γιαούρτι Κιμάς (κοτόπουλο) Κρεμμύδι Μαϊντανός Πιπέρι (Μαύρο) Ρίγανη Σκόρδο Φέτα Φρυγανιά τριμμένη

Σχετικές Συνταγές