Κοτόπουλο πουτανέσκα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Kotopoylo puttanesca

Υλικά

  • 1 ½ κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 
  • 4 κοτόπουλα στήθος, χωρίς πέτσα και κόκαλο
  • 1/4 φλ κρεμμύδι, πολτοποιημένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 2 φλ ντομάτα, τεμαχισμένη
  • 1/4 φλ πράσινες ελιές, κομμένες
  • 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
  • 1 ½ κ.γ. κόκκινο πιπέρι, λιωμένο
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1 φιλέτο αντζούγιας, τεμαχισμένο

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό σκεύος σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Προσθέτουμε 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, φροντίζοντας να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια του σκεύους.

Βάζουμε το κοτόπουλο και ψήνουμε για 5 λεπτά, γυρνώντας το μόνο μία φορά . Βγάζουμε το κοτόπουλο από φωτιά και το κρατάμε ζεστό.

Προσθέτουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (½ κ.σ.) , το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε την ντομάτα και όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Μαγειρεύουμε για 9 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα, ανακατεύοντας συχνά.

Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Αντζούγια Ελαιόλαδο Ελιές (Πράσινες) Κοτόπουλο (στήθος) Κρεμμύδι Ντομάτες Πιπέρι (Κόκκινο) Ρίγανη (φρέσκια) Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές