Μπρουλέ ρυζιού με καρύδα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Brulee ryzioy me karyda

Υλικά

  • 3/4 φλ καστανό ρύζι για γεμιστά και ριζότο, parboiled 10΄
  • 1 λίτρο νερό
  • 4 φλ γάλα καρύδας
  • 2 φλ γάλα συμπυκνωμένο
  • 3/4 φλ ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 μεγάλο ξυλάκι κανέλας
  • 1/2 κ.γ. σκόνη γαρίφαλου
  • 1 φλ καρύδα, τριμμένη
  • 1/3 φλ καστανή ζάχαρη για την καραμέλα

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ανακατεύουμε το καστανό ρύζι για γεμιστά και ριζότο, το νερό, το γάλα καρύδας, το συμπυκνωμένο γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξυλάκι κανέλας και το γαρίφαλο.

Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.

Βάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά μέχρι το ρύζι να τριπλασιαστεί σε μέγεθος και ο όγκος του μείγματος στην κατσαρόλα να μειωθεί. Ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει το ρύζι στον πάτο.

Προσθέτουμε την τριμμένη καρύδα και μαγειρεύουμε με το καπάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε το μείγμα ισόποσα σε κεραμικά μπολ, φροντίζοντας κάθε ένα να γεμίσει μέχρι ¾ .

Καλύπτουμε τα κεραμικά σκεύη με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο ψυγείο (το αλουμινόχαρτο θα προστατέψει το γλυκό από το να στεγνώσει τελείως).

Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο. Πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και καίμε την κορυφή ή ψήνουμε ελάχιστα, ώστε να καραμελώσει η ζάχαρη.

Σερβίρουμε αμέσως.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Γάλα (καρύδας) Γάλα (συμπυκνωμένο) Γαρύφαλλο (σκόνη) Ζάχαρη Ζάχαρη (καστανή) Κανέλα (ξυλαράκι) Καρύδα Νερό Ρύζι (καστανό)

Σχετικές Συνταγές