Γαριδομακαρονάδα λεμονάτη με βασιλικό

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Garidomakaronada lemonati me vasiliko

Υλικά

  • 2,8 λίτρα νερό
  • 230 γρ ζυμαρικά spaghetti 
  • 450 γρ μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες
  • 1/4 φλ φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 3 κ.σ. κάπαρη, στραγγισμένη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 2 φλ baby σπανάκι

Διαδικασία

Βράζουμε το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καπάκι, προσθέτουμε τα μακαρόνια και βράζουμε για 10 λεπτά ή μέχρι τα ζυμαρικά να είναι al dente. Σουρώνουμε.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε τις γαρίδες και τις ψήνουμε για 3 λεπτά.  

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα ζυμαρικά και τις γαρίδες και προσθέτουμε το βασιλικό, την κάπαρη, το ελαιόλαδο, το λεμόνι και το αλάτι και ανακατεύουμε.

Μοιράζουμε σε 4 πιάτα το σπανάκι και τα ζυμαρικά με τις γαρίδες και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Βασιλικός Γαρίδες Ελαιόλαδο Ζυμαρικό (spaghetti - σπαγγέτι) Κάπαρη Λεμόνια (χυμός) Νερό Σπανάκι (baby)

Σχετικές Συνταγές