Ζυμαρικά linguine με κολοκυθάκι και ψητά αμύγδαλα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Linguine me kolokythakia kai psita amygdala

Υλικά

  • 2 κ.σ. κρεμμύδι, λιωμένο
  • 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι, λιωμένο
  • 2 κ.γ. φρέσκος χυμός λεμονιού
  • 3/4 κ.γ. χοντρό αλάτι
  • 1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/4 κ.γ. ζάχαρη
  • 5 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 230 γρ λιγκουίνι
  • 1 ½ κ.γ. σκόρδο, λιωμένο
  • 3 φλ κολοκυθάκι, λεπτοκομμένο
  • 3/4 φλ ανάλατος ζωμός κότας
  • 3 κ.σ. φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 1/3 φλ πεκορίνο, τριμμένο
  • 3 κ.σ. αμύγδαλα, τεμαχιμσένα και ψημένα
  • 110 γρ. καπνιστή γαλοπούλα, τεμαχισμένη (προαιρετικά)

Διαδικασία

Σε ένα μπολ βάζουμε το κρεμμύδι, το θυμάρι, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη.

Προσθέτουμε 2 κ.γ. ελαιόλαδο.

Βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, χωρίς μαγειρικά λίπη και αλάτι. Σουρώνουμε.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό σκεύος σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο (3 κ.γ.), φροντίζοντας να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια του σκεύους.

Ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα.

Προσθέτουμε το κολοκυθάκι, σοτάρουμε για 3 λεπτά.

Προσθέτουμε το ζωμό και σιγομαγειρεύουμε.

Προσθέτουμε τα μακαρόνια και 1 ½ κ.σ. δυόσμο και ανακατεύουμε.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα κρεμμύδι-θυμάρι και τα κομμάτια γαλοπούλας (προαιρετικά).

Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε 4 πιάτα και πασπαλίζουμε το καθένα με 1 ½ κ.σ. δυόσμο, πεκορίνο και αμύγδαλα και σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές