Quiche με ζαμπόν και γραβιέρα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 5 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Quiche me zambon kai graviera

Υλικά

  • 340 γρ. πατάτες, ψιλοκομμένες
  • 1/3 φλ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1 φλ. χοιρινό ζαμπόν, ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. πικάντικη γραβιέρα μακράς ωρίμανσης, τριμμένη
  • 2 αβγά
  • ½ φλ. κρέμα γάλακτος

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C.

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε στον τρίφτη, έτσι ώστε να βγούν μακριά "μακαρόνια" πατάτας.

Aφαιρούμε όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία από τις πατάτες μας και τις συνδυάζουμε με το λιωμένο βούτυρο σε ένα μπολ.

Στρώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί και πατάμε καλά με την ανάποδη ενός κουταλιού για να κολλήσει και να ισιώσει η επιφάνειά του.

Ψήνουμε στους 220C για 25 λεπτά.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και απλώνουμε ομοιόμορφα τη τριμμένη γραβιέρα και το ζαμπόν πάνω από το μείγμα πατάτας.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος.

Όταν ολοκληρώσουμε το χτύπημα, περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τη στρώση ζαμπόν-γραβιέρα.

Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 30 ακόμα λεπτά στους 220C, ή όταν δούμε ότι το μείγμα μας γίνει συμπαγές.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Βούτυρο Γραβιέρα Ζαμπόν Κρέμα γάλακτος Πατάτες

Σχετικές Συνταγές