Kαστανό ρύζι με λαχανικά και κόκκινα φασόλια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Kastano ryzi me lachanika kai kokkina fasolia

Υλικά

  • 3 σακουλάκια καστανό ρύζι για πιλάφι (375 γρ.), parboiled 10΄
  • 4 φλ. ζωμό λαχανικών ή νερό 
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 κλωνάρια σέλινο
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 2 φλ. μανιτάρια, τεμαχισμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο 
  • 450 γρ κόκκινα φασόλια σε κονσέρβα
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 1 1/2 αποξηραμένο θυμάρι
  • 2 κ.γ. ταμπάσκο
  • 1/2 φλ. κάσιους
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι 
  • πιπέρι

Διαδικασία

Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε αλατισμένο νερό ή ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε 3 σακουλάκια καστανό ρύζι για πιλάφι (375 γρ), parboiled 10΄ και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σέλινο και την πιπεριά.

Πολτοποιούμε το σκόρδο και στραγγίζουμε τα κόκκινα φασόλια.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλινο, την πιπεριά και τα μανιτάρια. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει διαφανές το κρεμμύδι και προσθέτουμε το σκόρδο, την πάπρικα, το θυμάρι και το ταμπάσκο. Σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα.

Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. 

Προσθέτουμε τα φασόλια, τα κάσιους και πιπέρι. Ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά.

Δοκιμάζουμε και αναλόγως αλατίζουμε.

Σχετικές Συνταγές