Χταπόδι κοκκινιστό

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Chatopodi kokkinisto

Υλικά

  • 1 κιλό χταπόδι, κομμένο σε κομμάτια
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 8 μικρά κρεμμύδια σε φέτες
  • 3 δαφνόφυλλα
  • 2 φλ. λιωμένες ντομάτες
  • 1/2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
  • Μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βάζουμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα, καλύπτουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά μέχρι να βγάλει τα υγρά του, για 10-15 λεπτά. Βγάζουμε το καπάκι και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά, για 20-25 λεπτά.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και κατόπιν τα κρεμμύδια και τα φύλλα δάφνης. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας ελαφρά για 10 λεπτά.

Προσθέτουμε τις ντομάτες και το αλατοπίπερο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά προς μέτρια-χαμηλή, βάζουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι το χταπόδι να μαλακώσει και η σάλτσα να δέσει, για 25 λεπτά.

Εάν η σάλτσα είναι πολύ αραιή, τα τελευταία 10 λεπτά βγάζουμε το καπάκι.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Δάφνη Ελαιόλαδο Κρεμμύδι Ντομάτες Πιπέρι (Μαύρο) Χταπόδι

Σχετικές Συνταγές