Τυρόπιτα Κιχί

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 10 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Tyropita kichi

Υλικά

  • 1 πακέτο (450 γρ.) φύλλο κρούστας
  • 1/3 φλ. γάλα
  • 3 αβγά
  • 100 γρ. γραβιέρα
  • 600 γρ. φέτα
  • 2 κ.σ. σιμιγδάλι
  • 3 κ.σ. φρέσκια μέντα, κομμένη
  • Φρέσκο πιπέρι
  • ¾ φλ. ελαιόλαδο
  • Σουσάμι για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170C και λαδώνουμε καλά το ταψί μας.

Για τη γέμιση:

Ρίχνουμε το γάλα σε ένα μεγάλο μπολ, σπάμε τα αβγά και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τη γραβιέρα και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τη φέτα, τη μέντα, το πιπέρι, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170C και λαδώνουμε τον πάτο και τις άκρες ενός ταψιού.

Για την τυρόπιτα:

Παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας και το ανοίγουμε στον πάγκο.

Αλείφουμε το φύλλο κρούστας  με λάδι, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.

Προσθέτουμε λίγη γέμιση.

Στη συνέχεια, πιάνουμε την άκρη του φύλλου και την τυλίγουμε σε ρολό, στρίβουμε σε κιχί και τοποθετούμε το τυλιγμένο φύλλο στο κέντρο του ταψιού. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα μεγαλώνοντας κάθε φορά τον κύκλο του κιχί, μέχρι στο τέλος να έχουμε ένα μεγάλο κιχί στο ταψί.

Αλείφουμε με ελαιόλαδο την επιφάνεια της πίτας μας και ψήνουμε στους 170C για 75 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή. 

Γαρνίρουμε με σουσάμι (προαιρετικά).

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Γάλα Γραβιέρα Ελαιόλαδο Μέντα Πιπέρι (Μαύρο) Σιμιγδάλι Σουσάμι Φέτα Φύλλο (κρούστας)

Σχετικές Συνταγές