Κέικ αμυγδάλου χωρίς αλεύρι

Υλικά
- 230 γρ αμύγδαλα λευκά
- 6 μεγάλα αβγά
- 1 φλ. ζάχαρη ψιλή
- 1 πορτοκάλι, ξύσμα
- 1 λεμόνι, ξύσμα
- 4 σταγόνες εκχύλισμα αμυγδάλου
- ζάχαρη άχνη
Διαδικασία
Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στον κάδο του μπλέντερ ή στο μούλτι και τα χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνουν σχεδόν σκόνη.
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αβγών.
Με ένα μίξερ χτυπάμε τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν λεία.
Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το ξύσμα πορτοκαλιού και το εκχύλισμα αμυγδάλου, καθώς και τα τριμμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά.
Καθαρίζουμε το μίξερ και χτυπάμε τα ασπράδια των αβγών σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να σχηματιστούν σκληρές κορυφές. Τα διπλώνουμε μέσα στο μείγμα με τα αμύγδαλα.
Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό κατά προτίμηση ταψί με βούτυρο και το πασπαλίζουμε με αλεύρι.
Ρίχνουμε τη ζύμη του κέικ και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175C για 40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε με τη συνοδεία bfresh βιολογικής λεμονάδας με αγαύη.