Πατατοσαλάτα με δεντρολίβανο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΑΛΑΤΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Patatosalata me dendrolibano

Υλικά

Για την πατατοσαλάτα:

  • 1 κιλό πατάτες,
  • αλάτι 
  • πιπέρι

Για το λάδι δεντρολίβανου:

  • 2 κ.σ. φύλλα φρέσκου δεντρολίβανου
  • 1/3 φλ. τσ. φύλλα μαϊντανού
  • 3/4 φλ. τσ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο 

Για το λαδολέμονο:

  • το λάδι δεντρολίβανου
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 3 κ.σ. χυμός λεμονιού

Διαδικασία

Πλένουμε τις πατάτες καλά και τις βράζουμε, όπως είναι με τη φλούδα σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, για 25 λεπτά περίπου.

Για το λάδι δεντρολίβανου και το λαδολέμονο:

Σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε λίγο αλάτι και τα φύλλα του δεντρολίβανου.

Τα βράζουμε για 20 δευτερόλεπτα, ρίχνουμε το μαϊντανό και βράζουμε για άλλα 10 δευτερόλεπτα.

Σουρώνουμε τα φύλλα και τα βάζουμε σε λίγο νερό με πάγο για να κρυώσουν.

Κατόπιν τα στραγγίζουμε και τα χτυπάμε στο μπλέντερ με το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο για 2 λεπτά.

Σουρώνουμε σε ψιλό σουρωτήρι.

Καθαρίζουμε το μπλέντερ και ρίχνουμε μέσα το λάδι δεντρολίβανου.

Προσθέτουμε τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού, τα χτυπάμε για 1 λεπτό και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.

Για την πατατοσαλάτα:

Στραγγίζουμε τις πατάτες, τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο για να μπορούμε να τις πιάσουμε και όσο είναι ακόμα ζεστές τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.

Τις ρίχνουμε στο μπολ με το λαδολέμονο, ρίχνουμε αρκετό αλατοπίπερο, ανακατεύουμε προσεκτικά να μη διαλυθούν και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Δεντρολίβανο (φρέσκο) Ελαιόλαδο Λεμόνια (χυμός) Μαϊντανός Μουστάρδα Πατάτες Πιπέρι (Μαύρο)

Σχετικές Συνταγές