Τηγανιτό ρύζι με ανανά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Tiganito ryzi me anana

Υλικά

  • 3 φλ. καστανό ρύζι basmati για εξωτικές συνταγές
  • 3 κ.σ. σόγια σως
  • ½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο
  • 2 καρότα, ξεφλουδισμένα και τριμμένα
  • ½ φλ. καλαμπόκι, κατεψυγμένο 
  • ½ φλ. αρακά, κατεψυγμένο (προαιρετικά)
  • 2 φλ. ανανά, φρέσκο ή κονσέρβας,  κομμένο
  • ½ φλ. ζαμπόν, κομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα

Διαδικασία

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το καστανό ρύζι basmati για 20 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη σόγια, το τζίντζερ και το αλάτι. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι ή ένα wok. Ρίχνουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε τα καρότα, το καλαμπόκι και τον αρακά (προαιρετικά). Τα τσιγαρίζουμε για άλλα 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια, για να μην μας κολλήσουν.

Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι, τον ανανά, το ζαμπόν, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τη σάλτσα σόγιας. Τα μαγειρεύουμε όλα μαζί για άλλα 2 λεπτά.

Σερβίρουμε αμέσως.

Σχετικές Συνταγές