Φιλέτο ψαριού στο φούρνο με λαχανικά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 2 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Fileto psarioy sto foyrno me lachanika

Υλικά

  • 5 μικρές πατάτες, πολύ καλά πλυμένες και κομμένες σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένο
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • ½ λεμόνι σε φέτες
  • 2 μεγάλες ντομάτες σε φέτες
  • 2 λευκόσαρκα φιλέτα ψαριού χωρίς δέρμα
  • λίγο μαϊντανό, χοντροκομμένο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.

Σε ένα ταψί βάζουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το χέρι, ώστε να καλυφθούν με ελαιόλαδο.

Ψήνουμε για 15 λεπτά, τα γυρίζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά.

Προσθέτουμε το λεμόνι και τις ντομάτες, ψήνουμε για 10 λεπτά, προσθέτουμε και τα φιλέτα και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.

Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Ελαιόλαδο Κρεμμύδι Λεμόνια Μαϊντανός Ντομάτες Πατάτες Ρίγανη Σκόρδο Ψάρι (λευκόσαρκο φιλέτο)

Σχετικές Συνταγές