Πατατοσαλάτα με σπιτική πέστο βασιλικού

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΑΛΑΤΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 8 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Patatosalata me spitiki pesto vasilikoy

Υλικά

Για την πατατοσαλάτα:

  • 680 γρ μικρές πατάτες
  • 1 κίτρινη πιπεριά, ξεσποριασμένη και χοντροκομμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ξεσποριασμένη και χοντροκομμένη
  • 1/3 φλ. τσ. πέστο βασιλικού
  • αλάτι 
  • πιπέρι

Για την πέστο βασιλικού:

  • ¼   κούπας κουκουνάρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 φλ. τσ. φρέσκα φύλλα βασιλικού (όχι πιεσμένα)
  • ¼   κούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • ¼   φλ. τσ. ελαιόλαδο
  • αλάτι  
  • πιπέρι

Διαδικασία

Για την πατατοσαλάτα:

Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει εφαρμόζουμε ένα καλάθι ατμίσματος και βάζουμε τις πατάτες στον ατμό για 20 λεπτά, μέχρι να γίνουν, αλλά το δέρμα τους να είναι ανέπαφο. Τις αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσουν.

Κόβουμε τις πατάτες στα τέσσερα και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε τις πιπεριές και το πέστο και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Αλατοπιπερώνουμε και παγώνουμε.

Για την πέστο βασιλικού:

Σε ένα τηγάνι ψήνουμε το κουκουνάρι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν, για 3 λεπτά περίπoυ.

Σε ένα μούλτι χτυπάμε το κουκουνάρι και το σκόρδο μέχρι να πολτοποιηθούν.

Προσθέτουμε το βασιλικό, την παρμεζάνα και το χυμό λεμονιού και χτυπάμε.

Βάζουμε σταδιακά και το ελαιόλαδο, χτυπάμε και αλατοπιπερώνουμε.

Για τη συνταγή δεν θα χρειαστούμε όλη την πέστο. Την υπόλοιπη την αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Βασιλικός Ελαιόλαδο Κουκουνάρι Λεμόνια (χυμός) Παρμεζάνα Πατάτες Πιπέρι (Μαύρο) Πιπεριά (κίτρινη) Πιπεριά (κόκκινη) Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές