Πανακότα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 8 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Panakota

Υλικά

  • 1 φακελάκι ζελατίνη (περίπου 1 κ.σ.)
  • 2 κ.σ. κρύο νερό
  • 2 φλ. τσ. κρέμα γάλακτος
  • 1 φλ. τσ. γάλα άπαχο
  • 1/3 φλ. τσ. ζάχαρη
  • 1 ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Διαδικασία

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε τη ζελατίνη σε νερό και την αφήνουμε να μαλακώσει 1 λεπτό.

Σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε τη ζελατίνη μέχρι να διαλυθεί και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σε μια κατσαρόλα σιγοβράζουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνη και τη βανίλια.

Χωρίζουμε την πανακότα σε 8 φορμάκια και αφήνουμε να κρυώσει.

Βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον ή για όλη τη νύχτα.

Βουτάμε τα φορμάκια, 1 τη φορά, σε ένα μπολ με ζεστό νερό για 3 δευτερόλεπτα.

Περνάμε με ένα μαχαίρι περιμετρικά τα φορμάκια και τα αναποδογυρίζουμε στο κέντρο ενός μικρού πιάτου.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Βανίλια (εκχύλισμα) Γάλα (με χαμηλά λιπαρά) Ζάχαρη Ζελατίνη (σκόνη) Κρέμα γάλακτος Νερό

Σχετικές Συνταγές