Πίτσα ελληνική με φέτα και ελιές

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Pitsa elliniki me feta kai elies

Υλικά

  • 500 γρ. φρέσκια ζύμη για πίτσα
  • 4 ντοματάκια, κομμένα στα 4
  • 2 ½ κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. καλαμποκάλευρο
  • 115 γρ. φέτα 
  • 30 γρ. ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση (1/3 φλ.)
  • ¼ φλ. φύλλα βασιλικού
  • πιπεριά πράσινη (προαιρετικά)

Διαδικασία

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο για 30 περίπου λεπτά, ώστε να είναι σε θερμοκρασία δωματίου όταν τη χρησιμοποιήσουμε.

Τοποθετούμε τα κομμάτια ντομάτας σε ένα ταψί, όπου έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας και τις σκεπάζουμε με επιπλέον απορροφητικό χαρτί, για 30 λεπτά.

Προθερμαίνουμε το ταψί στους 260C.

Συνδυάζουμε τις ντομάτες, 2 κ.σ. λάδι και το σκόρδο.

Ανοίγουμε τη ζύμη, δημιουργώντας έναν κύκλο σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και την χαράζουμε με ένα πιρούνι.

Αφαιρούμε προσεκτικά το ταψί από το φούρνο και το πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο.

Τοποθετούμε τη ζύμη στο ταψί και προσθέτουμε πάνω σε αυτή το μείγμα ντομάτας.

Λιώνουμε το τυρί και πασπαλίζουμε με αυτό την πίτσα.

Ψήνουμε στους 260C για 19 λεπτά ή μέχρι το τυρί να αρχίσει να ροδίζει.

Αφαιρούμε από το φούρνο και τοποθετούμε στη πίτσα μας τις ελιές και το βασιλικό.

Αλείφουμε την κρούστα με το υπόλοιπο λάδι και κόβουμε σε 6 μεγάλα κομμάτια.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Βασιλικός Ελαιόλαδο Ελιές (Καλαμών) Ζύμη πίτσας Καλαμποκάλευρο Ντοματίνια Πιπεριά (πράσινη) Σκόρδο Φέτα

Σχετικές Συνταγές