Ριζότο με πέστο ρόκας και γαρίδες

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Rizoto me pesto rokas kai garides

Υλικά

Για το πέστο:

  • 2 φλ. ρόκα
  • ½ φλ. φύλλα μαϊντανού
  • ¼ φλ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
  • ½ φλ. λευκό κρασί
  • ½ φλ. ελαιόλαδο

Για το ριζότο:

  • 1 φλ. καστανό ρύζι για ριζότο, parboiled 10΄
  • 15 γρ. βούτυρο
  • 2  ½φλ. ζεστό ζωμό κοτόπουλου
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 500 γρ. γαρίδες, ξεφλουδισμένες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Διαδικασία

Για το πέστο:

Βάζουμε τη ρόκα, τα φύλλα μαϊντανού, το κρεμμύδι, το ξύσμα λεμονιού, το λευκό κρασί και το ελαιόλαδο σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα.

Για το ριζότο:

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, συνδυάζουμε το καστανό ρύζι και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά σε μέτρια φωτιά.

Προσθέστε το ζωμό κότας σε αρκετές δόσεις, ανακατεύοντας συχνά το καστανό ρύζι.

Μαγειρεύουμε το ριζότο για περίπου 10 λεπτά.

Σοτάρουμε τις γαρίδες σε ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν ροζ και να κατσαρώσουν οι ουρές τους, για 3 έως 5 λεπτά.

Για να σερβίρουμε, βάζουμε το ριζότο στο κέντρο του πιάτου, προσθέτουμε τη σάλτσα πέστο και στην κορυφή τις γαρίδες.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Βούτυρο Γαρίδες Ελαιόλαδο Ζωμός (κότας) Κρασί (λευκό) Κρεμμύδι Λεμόνια (ξύσμα) Μαϊντανός Πιπέρι (Μαύρο) Ρόκα Ρύζι (καστανό)

Σχετικές Συνταγές