Σαλάτα ζυμαρικών με καπνιστό σολομό και κατσικίσιο τυρί
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 2-3 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1

Υλικά
- 1 κούπα ζυμαρικά Farfalle ή κοφτό μακαρονάκι
- ¼ κούπας μαγιονέζα
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού, φρεσκοστυμένο
- ½ κ. γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
- ¼ κούπας καπνιστό σολομό
- 56 γρ κατσικίσιο τυρί
- 3 λεπτές φέτες από λεμόνι, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
- Θαλασσινό αλάτι
- 1 κούπα σπανάκι, χοντροκομμένο (προαιρετικά)
Διαδικασία
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βάζουμε ζυμαρικά και τα βράζουμε αλ ντέντε.
Τα σουρώνουμε καλά και ξεπλένουμε με κρύο τρεχούμενο νερό μέχρι να κρυώσουν καλά.
Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε τη μαγιονέζα, το χυμό λεμονιού, το πιπέρι και το σκόρδο.
Προσθέτουμε στο μπολ τα ζυμαρικά, το σολομό, το κατσικίσιο τυρί, τις φέτες λεμονιού και το σπανάκι (προαιρετικά).
Ανακατεύουμε να πάει παντού το ντρέσινγκ και προσθέτουμε θαλασσινό αλάτι.
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι
Ζυμαρικό (Farfalle - φιογκάκια)
Λεμόνια
Λεμόνια (χυμός)
Μαγιονέζα
Πιπέρι (Μαύρο)
Σκόρδο
Σολομός (καπνιστός)
Σπανάκι
Τυρί (κατσικίσιο)