Παγωτό γρανίτα με Sangria και φρούτα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 8 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Pagoto granita me sangkria kai froyta

Υλικά

Για τη κόκκινη Sangria:

3/4 φλ. κόκκινο κρασί

1 ¼ φλ. χυμό πορτοκαλιού

1 κ.σ. ζάχαρη άχνη

 

Για τη λευκή Sangria:

¼  φλ. λευκό κρασί

1 φλ. χυμό σταφυλιού

 

Για τη γρανίτα:

24 μικρά κυπελλάκια ή θήκες για παγωτίνια

1 πορτοκάλι, κομμένο σε λεπτές φέτες

1 λεμόνι, κομμένο σε λεπτές φέτες

1 λάιμ, κομμένο σε λεπτές φέτες

2 ακτινίδια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες

½ φλ. κόκκινα σταφύλια

½ φλ. πράσινα σταφύλια

½ φλ. φράουλες, κομμένες σε λεπτές φέτες

Διαδικασία

Για τη Sangria:

Σε μία κανάτα, βάζουμε το κόκκινο κρασί, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη άχνη, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Σε μία 2η κανάτα, βάζουμε το λευκό κρασί και το χυμό σταφυλιού, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη γρανίτα:

Τοποθετούμε τα κυπελλάκια σε ένα ταψί και προσθέτουμε μερικά κομμάτια φρούτων σε κάθε ένα από αυτά.

Γεμίζουμε τα 12 κύπελλα με το κόκκινο μείγμα κρασιού και τα άλλα 12 με το λευκό μείγμα κρασιού.

Καλύπτουμε όλα τα ποτηράκια με πλαστική μεμβράνη.

Τοποθετούμε από ένα ξυλάκι για παγωτίνια, μέσα από τη πλαστική μεμβράνη, στο κέντρο σε κάθε κυπελλάκι.

Παγώνουμε τα κυπελλάκια για τουλάχιστον 4 ώρες.

Βγάζουμε από την κατάψυξη, αφαιρώντας τη μεμβράνη και σερβίρουμε. 

Σχετικές Συνταγές