Καρμπονάρα με λαχανικά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Karbonara me lachanika

Υλικά

½ φλ. αρακά, κατεψυγμένο

350 γρ. σπαράγγια, ψιλοκομμένα

250 γρ. μακαρόνια ταλιατέλες

60 γρ. πεκορίνο, τριμμένο

½ κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. πιπέρι

3 μεγάλα αβγά, ελαφρώς χτυπημένα

4 κομμάτια μπέικον, ψιλοκομμένα

1 φλ. κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη 

Διαδικασία

Βράζουμε τον αρακά και τα σπαράγγια σε ζεστό νερό για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε κρύο νερό. Τα ξαναστραγγίζουμε.

Βράζουμε τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο, προσθέτοντας αλάτι.

Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα αναμειγνύουμε με τα λαχανικά μας.  

Βάζουμε σε ένα μπολ το πεκορίνο και τα αβγά και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.

Τσιγαρίζουμε το μπέικον και τις πιπεριές.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τα μακαρόνια και τα μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.

Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Προσθέτουμε τα αβγά και επαναφέρουμε το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά.

Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και ανακατεύοντας συνέχεια. 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλάτι Αρακάς Μπέικον Πεκορίνο (Αμφιλοχίας) Πιπέρι (Μαύρο) Πιπεριά (κόκκινη) Σπαράγγια Ταλιατέλες

Σχετικές Συνταγές