Πιλάφι με καστανό ρύζι, γλυκοπατάτα, αρακά και τζίντζερ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Pilafi me kastano ryzi glykopatata araka kai tzintzer

Υλικά

  • 1 ½ κούπα καστανό ρύζι για πιλάφι, parboiled 10΄
  • 2 μέτριες γλυκοπατάτες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 2 κ.γ. τζίντζερ, πολτοποιημένο
  • 1-2 κ.γ. κάρυ σε σκόνη
  • ½ κ.γ. κουρκουμά
  • 1 κούπα αρακά, αποψυγμένο
  • ¼ κούπας κόλιαντρο
  • αλάτι κατά βούληση
  • κάσιους ή φυστίκια, ψιλοκομμένα για γαρνιτούρα, προαιρετικά

Διαδικασία

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ρύζι και 3 ½ κούπες νερό, πρώτα σε υψηλή και μετά σε χαμηλή φωτιά. Καλύπτουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.

Στο μεταξύ, καθαρίζουμε και κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε κύβους και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Τις βράζουμε με λίγο νερό, ώστε πάντα ο πάτος της κατσαρόλας να είναι υγρός, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να κρατάνε ακόμα. Τις βγάζουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα.

Βάζουμε τα λευκά μέρη των κρεμμυδακίων και το σκόρδο και σωτάρουμε σε μέτρια-χαμηλή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν.

Προσθέτουμε τα πράσινα μέρη και τις γλυκοπατάτες, αυξάνουμε τη φωτιά και σωτάρουμε για ένα λεπτό.

Προσθέτουμε το τζίντζερ, το κάρυ, τον κουρκουμά και το ρύζι. Ανακατεύουμε για να δέσουν τα υλικά. Προσθέτουμε τον αρακά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3 λεπτά.

Αλατίζουμε, προσθέτουμε τον κόλιαντρο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πασπαλίζουμε με τους ξηρούς καρπούς.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Αρακάς Γλυκοπατάτα Ελαιόλαδο Κάρυ Κάσιους Κόλιανδρος Κουρκουμάς Κρεμμυδάκια φρέσκα Ρύζι (καστανό) Σκόρδο Τζίντζερ Φιστίκια

Σχετικές Συνταγές