Λευκή πίτσα με τρία τυριά και σπανάκι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 5 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Leyki pitsa me tria tyria kai spanaki

Υλικά

  • 400 γρ. φρέσκια ζύμη για πίτσα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο, διαιρούμενο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 3 φλ. φρέσκο σπανάκι
  • 1/2 φλ. τυρί ρικότα
  • 27 γρ. τυρί μοτσαρέλα, τεμαχισμένο 
  • 27 γρ. πεκορίνο, τριμμένο 
  • 1 1/2 κ.σ. γάλα
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1/2 κ.σ. καλαμποκάλευρο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 260C.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε ½ κ.σ. ελαιόλαδο και τις φέτες σκόρδου, για να ψηθούν για 1 με 2 λεπτά.

Προσθέτουμε 3 φλ. σπανάκι και σοτάρουμε για 2 λεπτά ή μέχρι το σπανάκι να μαραθεί.

Αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ, συνδυάζουμε τα τυριά, το γάλα και το ψιλοκομμένο σκόρδο.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε έναν κύκλο, σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και «χαρακώνουμε» όλη την επιφάνεια με ένα πιρούνι.

Αφαιρούμε προσεκτικά το ταψί από το φούρνο και το πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο.

Τοποθετούμε τη ζύμη στο ταψί και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα τυριού.

Ψήνουμε στους 260C για 10 λεπτά ή μέχρι η κρούστα να γίνει χρυσή και τα τυριά να ροδίσουν ελαφρά.

Τοποθετούμε στην κορυφή της με σπανάκι και ψήνουμε για ακόμα 2 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθεί καλά.

Αφαιρούμε από το φούρνο και με ένα πινέλο, βουρτσίζουμε την εξωτερική κρούστα με το υπόλοιπο λάδι.

Κόβουμε σε 6 μεγάλα κομμάτια.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Γάλα Ελαιόλαδο Ζύμη πίτσας Καλαμποκάλευρο Μοτσαρέλα Πεκορίνο (Αμφιλοχίας) Ρικότα Σκόρδο Σπανάκι Τυρί (Ricotta)

Σχετικές Συνταγές