Ψαρονέφρι με ρύζι και ανανά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Psaronefri me ryzi kai anana

Υλικά

  • ¼  κούπας σάλτσα σόγιας
  • ½  κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 4 φιλέτα ψαρονέφρι
  • 230 γρ ανανά, φρέσκο ή κονσέρβα
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 250 γρ ρύζι καστανό ή λευκό
  • μια πρέζα χοντρό αλάτι
  • λίγο βούτυρο

Διαδικασία

Σε μια σακούλα τροφίμων, βάζουμε τη σόγια, το πιπέρι και τα φιλέτα. Μαλάζουμε τα φιλέτα, ώστε να πάει η σάλτσα παντού και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 7 λεπτά, γυρνώντας τη σακούλα συχνά.

Όσο μαρινάρεται το κρέας, ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, βάζοντας λίγο βούτυρο.

Βάζουμε τον ανανά και τα κρεμμυδάκια στο τηγάνι και τα μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.

Βράζουμε το ρύζι και μόλις είναι έτοιμο, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τον ανανά, ανακατεύουμε και τα κρατάμε ζεστά.

Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο με λίγο βούτυρο και ψήνουμε τα φιλέτα για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

Σερβίρουμε το κρέας μαζί με το ρύζι.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι (χοντρό) Ανανάς Ανανάς (κονσέρβα) Βούτυρο Κρεμμυδάκια φρέσκα Πιπέρι (Μαύρο) Ρύζι Ρύζι (καστανό) Σόγια (σάλτσα)

Σχετικές Συνταγές