Σφολιάτες μανιταριού με τυρί

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 36 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Sfoliates manitarioy me tyri

Υλικά

  • 1 πακέτο κρέμα τυριού σε θερμοκρασία δωματίου
  • 225 γρ μανιτάρια κονσέρβα, στραγγισμένα και ψιλοκομμένα
  • ¼  κούπας κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ¼  κούπας παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • ¼  κ.γ. καυτερή σάλτσα
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 1 πακέτο φύλλα σφολιάτας, ξεπαγωμένα (800γρ)
  • 2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Χτυπάμε την κρέμα τυριού στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει λεία.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, την παρμεζάνα και το φρέσκο κρεμμυδάκι, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 έως 24 ώρες.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.

Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το αβγό και 1 κ.σ. νερό.

Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε ένα φύλλο σφολιάτας σε ένα παραλληλόγραμο 40Χ25 και το κόβουμε κατά μήκος.

Απλώνουμε ½  κούπα μείγμα κρέμας τυριού στο κέντρο, στο μισό κάθε κομματιού και αλείφουμε τις γωνίες με το μείγμα αβγού.

Διπλώνουμε κάθε φύλλο κατά μήκος πάνω από τη γέμιση και τσιμπάμε τις γωνίες να σφραγίσει.

Κόβουμε τα φύλλα σφολίατας σε 10 κομμάτια το καθένα και τα βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.

Αλείφουμε με το υπόλοιπο μείγμα αβγού τα σφολιατάκια και πασπαλίζουμε με πιπέρι.

Ψήνουμε στους 200C για 20 με 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε αμέσως.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Κρεμμυδάκια φρέσκα Κρεμμύδι Μανιτάρια Παρμεζάνα Πιπέρι (Μαύρο) Σάλτσα (τσίλι) Τυρί κρέμα Φύλλο (σφολιάτας)

Σχετικές Συνταγές