Πικάντικο φιλέτο ψαριού
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 2 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1

Υλικά
- 1 μεγάλη ντομάτα, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
- 1 μικρή πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 πιπεριά καυτερή, ξεσποριασμένη και πολτοποιημένη
- 3 κ.σ. φρέσκος βασιλικός, πολτοποιημένος
- 3 κ.σ. λευκό κρασί
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
- ½ κ.γ. τσίλι σε σκόνη
- 2 φιλέτα λευκόσαρκου ψαριού
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Διαδικασία
Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε την ντομάτα, τις πιπεριές, το βασιλικό, το κρασί, το κρεμμύδι, το σκόρδο και ¼ κ.γ. τσίλι και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε στην άκρη.
Πασπαλίζουμε τα φιλέτα ψαριού με το υπόλοιπο τσίλι.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, μαγειρεύουμε τα φιλέτα ψαριού με 1 κ.σ. ελαιόλαδου σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.
Προσθέτουμε το μείγμα της ντομάτας τα τελευταία 3 λεπτά και σερβίρουμε.
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Βασιλικός
Ελαιόλαδο
Κρασί (λευκό)
Κρεμμύδι
Ντομάτες
Πιπεριά (jalapeño)
Πιπεριά (καυτερή)
Πιπεριά (πράσινη)
Σκόρδο
Τσίλι
Ψάρι (λευκόσαρκο φιλέτο)