Σκορδάτο καστανό ρύζι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Skordato kastano ryzi

Υλικά

  • 2 κούπες καστανό ρύζι για πιλάφι, parboiled 10΄
  • 6 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 1 ½ κούπα νερό
  • 100 ml ζωμός κοτόπουλου, ανάλατος
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 4 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο


 

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε το καστανό ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.

Βάζουμε το νερό, τον ζωμό κοτόπουλου και το αλάτι και το αφήνουμε να βράσει.

 Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, το αποσύρουμε από την κατσαρόλα, το σερβίρουμε σε 1 μπολ και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.

Γαρνίρουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Ελαιόλαδο Ζωμός (κότας) Κρεμμυδάκια φρέσκα Νερό Ρύζι (καστανό) Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές