Αγκινάρες στον ατμό με σάλτσα βουτύρου και σκόρδου

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Agginares ston atmo me saltsa voytyroy kai skordoy

Υλικά

  • 4 μεγάλες αγκινάρες
  • ½ λεμόνι
  • ½ φλ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Διαδικασία

Κόβουμε τα κοτσάνια από τις αγκινάρες, αφήνοντας περίπου ένα εκατοστό. Απομακρύνουμε καφέ φύλλα και κόβουμε τα κεφάλια τους - την κορυφή τους. Κόβουμε και τα αγκάθια, αν υπάρχουν.

Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα με καλάθι ατμού και βάζουμε τις αγκινάρες στο καλάθι. Αλατοπιπερώνουμε.

Καλύπτουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε μέχρι τα φύλλα να βγαίνουν εύκολα και να μαλακώσουν οι καρδιές τους (δοκιμάζουμε και με ένα μαχαίρι), για 70-80 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε με λεμόνι.

Ανακατεύουμε το σκόρδο και το βούτυρο σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με τις αγκινάρες. 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αγκινάρες Αλάτι Βούτυρο Λεμόνια Πιπέρι (Μαύρο) Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές